Tuinverlichting: ontwerpen en aanleggen

Het is de eerste activiteit waar dit bedrijf in het jaar 2000 mee begonnen is, we hebben hier veel ervaring mee. Reden is dat de verlichte tuin in duisternis een haast sprookjesachtig beeld geeft. Een soort van levend schilderij voor de woonkamer.

Je kan tuinverlichting onderscheiden in twee soorten installaties:

  • een 12 volt veilige laagspanning installatie, alle elektriciteit komt van een transformator.
  • een 230 volt installatie, alle verlichting wordt aangesloten direct op het lichtnet van 230 volt.

Onze specialiteit is het betrouwbaar en veilig aanleggen van tuinverlichting werkend op 230 volt.

Hoe? Er zijn drie opties:

  1. op meerdere plaatsen boven de grond aansluitpunten in de vorm van kabeldozen of waterdichte stopcontacten waaraan tuinverlichting armaturen kunnen worden aangesloten. lees meer#
  2. Op een centrale plaats ( bv het tuinhuisje) worden alle armaturen en stopcontacten met ieder een eigen kabel aangesloten. lees meer#
  3. Er worden armaturen en stopcontacten aangesloten en onder de grond worden in waterdichte kabeldozen de verbindingen gemaakt.

Welk type is het beste?

Optie 1 en 2 of een combinatie van 1 en 2 hebben de voorkeur omdat in geval van storing, uitbreiding of vergroeien van beplanting, aanpassen, uitbreiden en storing zoeken altijd mogelijk is.

Er zijn kant en klare lichtarmaturen voor buiten beschikbaar, uitgevoerd met steker, die zo kunnen worden geplaatst en ingeplugd.

Bediening:

Door middel van een schakelaar, een dimmer, of een afstandsbediening is de verlichting vanuit de woning in of uit te schakelen. Een tijdschakelaar of schemerschakelaar behoren ook tot de mogelijkheden.

Uiteraard kunnen we, als we toch elektra aanleggen, direct een apart aansluitpunt voor de vijverpomp en of de barbecue realiseren.

Kosten van een elektrische installatie voor tuinverlichting zijn afhankelijk van de mogelijkheden, de wensen en de mogelijkheid om zelf een handje mee te helpen.

Rechts ziet U een aantal tuinen die wij hebben gerealiseerd, op onze portfolio pagina ziet U nog meer voorbeelden van tuinverlichting.

Ontwerp tuinverlichting:

Bij het ontwerpen van tuinverlichting moeten we bedenken wat je in de woning of zittend in de tuin waarneemt:

  • Sierlampen, enkel de lichtbron, die moet dus niet verblinden.
  • Spots gericht op de beplanting, het liefst halen we de spots uit beeld en zie je alleen datgene wat verlicht wordt (de beplanting).
  • De lampen en aansluitpunten zo aanbrengen dat het licht met het jaargetijde anders kan worden gebruikt. Voorbeeld, in de zomer bloeiende planten en bloemen, in de herfst het heideveld en in de winter de kerstverlichting of objecten voor in de sneeuw.
  • Indien gewenst nodigen wij U uit om een kijkje te nemen in onze eigen tuin met tuinverlichting.

Aanbod assortiment tuinverlichting:

Wij leveren via twee leveranciers tuinverlichting.

U zoekt op de bijgaande link de lamp van uw dromen, vervolgens geeft u aan welke dat is en wij leveren U deze lamp. Bij de onderste link staan geen prijzen, die kunnen wij U geven zodra U de lamp weet.

Mocht de lamp die U zoekt er niet bijzitten, geef ons dan een omschrijving, dan kan ik voor U verder kijken bij andere importeurs.