Monteren plinten

De plinten bestaan uit twee delen, het muurdeel ( altijd zwart) en de buitenkant, het deel wat de door U gekozen kleur of motief heeft, het is een soort deksel.

Plint muurdeel en deksel

Monteren van de plinten gaat als volgt:

U monteert eerst het muurdeel tegen de muur, de zwarte plint. Dit doet U door de plint met schroeven en zo nodig pluggen tegen de muur te monteren. De plint heeft voorgestanste gaten die U kan gebruiken.

Plint muurdeel zwart

Indien dat nodig is kunnen de plinten ( het muurdeel) ook gelijmd of met dubbelzijdig tape worden bevestigd.

Bij de hoeken stopt U op ongeveer 2 cm afstand.

achterkant hoekstuk SL plint hoekstuk SL plint

Met het tweede deel van de plint is de afdekking.De uiteinden van de deksel moet nauwkeurig op maat worden afgezaagd, liefst met een verstekzaag zodat het zo recht mogelijk gebeurt. Plinten die in zicht tegen elkaar komen te liggen kunt U het beste af fabriek tegen elkaar leggen, dit is de enige echt rechte kant.

SL plint en deksel wit

Asymmetrisch monteren, de zwarte muurplint op een andere plaats laten eindigen dan de deksel

Verder is het belangrijk dat de deksel asymmetrisch tov het muurdeel wordt aangebracht zodat eventuele oneffenheden van de muur minder opvallen.

De Outlet is de omhuizing die op de plint ( letterlijk) geplaatst wordt om de
aansluitunits zoals stopcontacten ( quick connector genoemd) te kunnen toepassen. Met andere woorden, wilt u een stopcontact of ander aansluitpunt dan hebt u daar een Outlet voor nodig.

Outlet of universeel aansluitpunt

Daarnaast is er ook een universeel aansluitpunt waar U alle gangbaar schakelmateriaal van ieder willekeurig merk in kwijt kan.

Het monteren van deze Outlets is zeer simpel, U druk het muurdeel, op de gewenste plaats op de plint, draait de schroef 90 graden en hij zit

Outlet muurdeel SL plint

aansluitunits er in, deksel er op, pasplint ( wordt meegeleverd) eronder en klaar.

Vragen doemeermetverlichting@gmail.com of 06 20 44 11 11