Bedrading vernieuwen

Bij de vraag of het nodig is de bedrading van de woning te  vernieuwen is het officiële antwoord:

Dit is noodzakelijk als de isolatieweerstand van de bedrading lager is dan 230 000 Ohm, ofwel 1000 x de waarde van de spanning die de draad voert.(230 volt x 1000)

Maar hoe weet ik dat? Antwoord, dat kunt u niet zien, dat kunnen wij alleen meten met een speciale meter, een zogenaamde megger.

Wanneer de bedrading nog is voorzien van een stoffen isolatielaag, moet deze zeker vervangen worden, niet alleen vanwege de isolatie waarde maar ook omdat deze isolatie doordat het uitgedroogd is afbrokkelt en daardoor voor brandgevaar zorgt.

Is de bedrading echter voorzien van “plastic ” isolatie, maar hebben deze draden nog de oude kleurcodering, herkenbaar als rode, groene en grijze kleur van de isolatie, dan is bedrading vernieuwen niet per definitie noodzakelijk, wel raadzaam om dit door ons te laten controleren.

Wij kunnen u antwoord geven of dit wel of niet het geval is door de bedrading door te meten. Een oude bedrading gaat veelal samen met oude schakelaars en stopcontacten, een keuring van de elektrische installatie is zinvol,
bel 06-20 44 11 11 of mail DoeMeerMetVerlichting@gmail.com voor informatie of een afspraak.